Popravilo sklopke

Sklopka povezuje motor in menjalnik avtomobila. Omogoča gladko speljevanje vozila in prestavljanje. Če ne deluje, povezave med motorjem in kolesi ni in se motor vrti v prazno.

Znaki iztrošene sklopke

Sklopka se sčasoma iztroši - ploščice se izrabijo, cilindri puščajo in lahko se pojavijo zračni mehurčki. Pri vožnji opazimo, da je sklopka trda, trese pri speljevanju in ne 'prime' takoj (motor se vrti v prazno). Lahko se tudi dogaja, da najprej ne primejo višje prestave, nato pa postopoma tudi nižje.

Pomembno:
  • popravilo sklopke je enostavno,
  • ob prvih težavah se pripeljite na servis, da ne ostanete na cesti,
  • na servisu bomo izvedli diagnostični test ter sklopko popravili ali zamenjali.
Redno vzdrževanje hladilnega sistema

S Service MAXX vzdrževanjem deluje hladilni sistem avtomobila učinkovito in varno v vseh okoliščinah. Z rednim vzdrževanjem hladilnega sistema se lahko v veliki meri izognemo dragim popravilom, kjer Service MAXX zelo dosledno sledi vsem tovarniškim priporočilom za vaše vozilo, na čelu s predpisanimi intervali menjave hladilne tekočine.

Motorne glave iz aluminija se pregrejejo in celo stopijo. Tesnila na motorni glavi eksplodirajo in motor se pokvari. Vi in vaša družina obtičite na cesti, stroški popravil pa pogosto presežejo ekonomsko vrednost nekaj let starega vozila. Zato zaupajte redne preglede hladilnega sistema centru Service MAXX, kjer vam bomo morebitne napake odpravili v najkrajšem možnem času na cenovno najbolj sprejemljiv način.

Prijavite se na novice in prihranite pri servisu vozila

Prijavite se na obveščanje o servisnih ugodnostih.