Popravilo podvozja

Brezhibno podvozje omogoča dobro lego vozila na cesti. Če čutite, da avto sili v določeno smer, čeprav držite volan naravnost, se nujno oglasite pri nas.

Poskrbite za brezhibno podvozje

Za natančno krmiljenje morajo imeti kolesa vozila čvrst stik s cesto. Vzmetenje absorbira sunke in vzdržuje smer vožnje, kar pa je možno le ob pravilno nastavljenem podvozju. Poškodovano podvozje lahko privede tudi do odpovedi krmiljenja med vožnjo.

S pravilno delujočim podvozjem:
  • je vožnja varnejša, njena smer pa natačna in predvidljiva,
  • vozilo porabi manj goriva,
  • obraba pnevmatik je enakomerna in manjša.
Simptomi napak

Poleg vlečenja in tresenja predstavljajo znak nepravilnosti na vzmetenju še prekomerna obraba pnevmatik ali neučinkovito krmiljenje vozila. V takih trenutkih potrebujete Service MAXX.

Za natančno krmiljenje morajo biti kolesa vašega avtomobila vedno v čvrstem stiku s cestiščem. Tukaj nastopi vloga vzmetenja. Vzmetenje mora biti sposobno absorbirati sunke in vzdrževati željeno smer, kar je mogoče le ob pravilno nastavljeni geometriji podvozja, ki predstavlja predpogoj za varno in v smislu porabe goriva ekonomično delovanje vozila.

Vožnja z avtomobilom, ki ima izrabljeno ali poškodovano podvozje, je namreč z varnostnega vidika vse prej kot sprejemljiva, saj ima takšen avtomobil slabšo lego na cesti, kar predstavlja veliko potencialno nevarnost. Še bolj nevarna je popolna odpoved krmiljenja med vožnjo, kar lahko privede do grozljivih razsežnosti z veliko materialno in človeško škodo.

Prijavite se na novice in prihranite pri servisu vozila

Prijavite se na obveščanje o servisnih ugodnostih.