Izpušni sistem

Izpušni sistem duši hrup in zmanjšuje škodljive emisije. Če ima vaš avto poškodovan izpušni sistem, se na pregled enostavno naročite preko spleta.

Preprečite morebitne nevarnosti

Puščajoč izpušni sistem slabša motorne zmogljivosti in poveča emisije. Prav tako so nevarni plini, ki vstopajo v potniški prostor in lahko povzročijo glavobol, oteženo dihanje ali celo zastrupitev. Izrabljen izpušni lonec se lahko med vožnjo tudi odlomi in z visoko hitrostjo prileti v drugo vozilo.

Na izrabljen izpušni sistem kažejo:
  • neprijeten vonj v potniškem prostoru,
  • glasne vibracije,
  • izguba moči motorja.
Vzdrževanje

Izpušni sistemi v dobrem stanju zvenijo boljše in so boljši za vas, vaš avtomobil in okolje. Zato ponujajo servisni centri Service MAXX široko ponudbo nadomestnih izpušnih sistemov in z njimi povezanih storitev: od vgradnje izpušnih sistemov za visoko zmogljive motorje kot ekonomsko najbolj sprejemljivih sistemov.

Posledice, ki so povezane z izrabljenim izpušnim sistemom, so vse prej kot zanemarljive! Izpušni sistem, ki pušča, ima zelo velik vpliv na poslabšanje motornih zmogljivosti in povečanje izpušnih emisij. Dodatno nevarnost za potnike predstavljajo izpušni plini, ki vstopajo v potniški prostor. Izpušni plini niso le neprijetnega vonja, so strupeni, saj povzročajo v manjših koncentracijah glavobole in oteženo dihanje, v večjih pa dušenje in zastrupitev, ki se lahko konča tragično. Izrabljen izpušni sistem z oksidiranimi nosilci predstavlja hkrati veliko potencialno nevarnost za ostale cestne udeležence, saj se lahko med vožnjo odlomi in pri visoki hitrosti prileti na cesto ali pa v drugo vozilo. Posledice so grozljive!

Za pregled izpušnega sistema vašega vozila obiščite Service MAXX center in vstopite v svet izjemne usposobljenosti naših serviserjev.

Prijavite se na novice in prihranite pri servisu vozila

Prijavite se na obveščanje o servisnih ugodnostih.