Pozdravljen

S Service MAXX lahko prihranite! Včlanite se v MAXX Club in koristite servisne ugodnosti.

Želim prihraniti

Izpušni sistem

Izpušni sistem duši hrup in zmanjšuje škodljive emisije. Če ima vaš avto poškodovan izpušni sistem, se na pregled enostavno naročite preko spleta.

Preprečite morebitne nevarnosti

Puščajoč izpušni sistem slabša motorne zmogljivosti in poveča emisije. Prav tako so nevarni plini, ki vstopajo v potniški prostor in lahko povzročijo glavobol, oteženo dihanje ali celo zastrupitev. Izrabljen izpušni lonec se lahko med vožnjo tudi odlomi in z visoko hitrostjo prileti v drugo vozilo.

Na izrabljen izpušni sistem kažejo:

  • neprijeten vonj v potniškem prostoru,
  • glasne vibracije,
  • izguba moči motorja.

Vzdrževanje

Izpušni sistemi v dobrem stanju zvenijo boljše in so boljši za vas, vaš avtomobil in okolje. Zato ponujajo servisni centri Service MAXX široko ponudbo nadomestnih izpušnih sistemov in z njimi povezanih storitev: od vgradnje izpušnih sistemov za visoko zmogljive motorje kot ekonomsko najbolj sprejemljivih sistemov.

Posledice, ki so povezane z izrabljenim izpušnim sistemom, so vse prej kot zanemarljive! Izpušni sistem, ki pušča, ima zelo velik vpliv na poslabšanje motornih zmogljivosti in povečanje izpušnih emisij. Dodatno nevarnost za potnike predstavljajo izpušni plini, ki vstopajo v potniški prostor. Izpušni plini niso le neprijetnega vonja, so strupeni, saj povzročajo v manjših koncentracijah glavobole in oteženo dihanje, v večjih pa dušenje in zastrupitev, ki se lahko konča tragično. Izrabljen izpušni sistem z oksidiranimi nosilci predstavlja hkrati veliko potencialno nevarnost za ostale cestne udeležence, saj se lahko med vožnjo odlomi in pri visoki hitrosti prileti na cesto ali pa v drugo vozilo. Posledice so grozljive!

Za pregled izpušnega sistema vašega vozila obiščite Service MAXX center in vstopite v svet izjemne usposobljenosti naših serviserjev.

Pogosto zastavljena vprašanja:

Na kaj moram biti poleg prevelikega hrupa in in grobega delovanja v prostem teku pozoren pri izpušnem sistemu?
Pozornost velja v enaki meri pritrdilnim sponkam, nosilcem in obešalom. V primeru, da so tovrstni elementi korodirani ali preveč poškodovani, lahko pride do povešanja izpušnih loncev, cevi in drugih delov izpušnega sistema, ki se lahko posledično zaradi nihanja ali udarca ob cesto poškodujejo ali zlomijo. To je lahko zelo nevarno tako za voznika kot ostale udeležence v prometu.

Si predstavljate, kako veliko nevarnost predstavlja za vse prometne udeležence z nosilca odlomljen izpušni lonec, ki se pri visoki hitrosti glasno odlomi, odbije od ceste in poleti v vetrobransko steklo bližnjega avtomobila? Posledice so katastrofalne! Ker težko opazimo od »zgoraj«, kaj se dejansko dogaja pod avtomobilom z našim izpušnim sistemom, vam priporočamo, da enkrat letno obiščete servisni center Service MAXX, kjer vam bo pregledala izpušni sistem za to usposobljena oseba.
Kako izpušni lonci delujejo? Ali so narejeni iz posebnega zvočno izoliranega materiala?
Vaš izpušni sistem – in posebej izpušni lonec – ni preprosta naprava, čeprav na prvi pogled izgleda tako. Če bi ga odprli, bi videli, da gre za neke vrste preplet zvarjenih jeklenih cevi z luknjicami. Te morda res delujejo preprosto, a je njihova vloga v izpušnem loncu vse prej kot preprosta, saj morajo vsiljevati zvočnim valovom interference, s katerimi povzročajo natančne trke valov in posledično dušenje hrupa. Ob upoštevaju slednjega ni težko dojeti, zakaj ne obstajajo univerzalni izpušni lonci, ampak je treba slednje prilagoditi vsakemu tipu motorja posebej.
Moj avtomobil je star. Zadnje čase postaja glasen. Kako vem, da je izpušni lonec v slabem stanju?
Izpušni sistem vašega avtomobila je precej zapleten. Prevelik hrup je lahko posledica številnih dejavnikov v izpušnem sistemu, vključno z razpokami in luknjami na tesnilih, ceveh ali izpušnem loncu. Če želite izvedeti od kje prihaja hrup, se ustavite v najbližjem servisnem centru Service MAXX. Vozilo bomo natančno pregledali, odkrili težavo in opravili potrebna popravila na ekonomsko najbolj ugoden način.

Prijavite se na novice in prihranite pri servisu vozila

Prijavite se na obveščanje o servisnih ugodnostih.

Sodelujemo s preko 600 znamkami